#ratsastusleiri #heppaleiri #esteleiri #yleisleiri #aikuinenlapsileiri #kesänkohokohta

LEIRIKALENTERI
2024

Tutustu ratsastusleiri tarjontaamme ja liity mukaan Kuparihumman matkaan – missä unelmat ja hevoset kohtaavat. Odotamme innolla yhteistä seikkailua täynnä hymyjä, ystävyyttä ja hevosia!


Pääset täällä tutustumaan monipuoliseen leirivalikoimaan, löydät alaspäin vierittämällä tarkemmat kuvaukset eri leirien sisällöstä, ajankohdista sekä pääset ilmoittautumaan alta löytyvällä lomakkeella.

Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi ikimuistoisella ratsastusleirillämme!

Heppaleiri - pienin askelin alkuun


Tervetuloa leirillemme, joka on täynnä hyvänmielen hetkiä, naurua, ja monipuolisia hevoskokemuksia! Heppaleiri on suunniteltu tarjoamaan iloa ja yhteisöllisyyttä kaikenikäisille ja -tasoisille hevosystäville, joilla ei ole aiempaa kokemusta tai on vain vähän kokemusta ratsastamisesta. Tämä leiri tarjoaa turvallisen ja innostavan ympäristön, jossa myös ensikertalaiset voivat oppia, kasvaa ja nauttia hevosten seurasta. Lue lisää ja tule mukaan!

Ajankohta: 

24.-26.6.2024 maanantai-keskiviikko (3vrk) 295€

Saapuminen leirille tapahtuu maanantaina klo 10 ja leirin virallinen ohjelma päättyy keskiviikkona klo 17.

Mitä on odotettavissa?

Heppaleiri tarjoaa monipuolista ohjelmaa turvallisessa ympäristössä. Leiriläisten toiveiden ja taitotason mukaisesti aloittelevimmille ratsastajille tarjotaan perusteellista ratsastusopetusta ja kokeneemmat ratsastajat pääsevät syventämään taitojaan. Jos et halua ratsastaa voit harjoitella ohjatusti hevosten käsittelyä maasta. Pääset opettelemaan hevosten päivittäisiä hoitorutiineja ja osallistumaan tallin askareisiin. Saatamme viettää aikaa jopa poniagilityn parissa. 

Leiri pitää sisällään monenlaista toimintaa ja elämyksiä, opettelemme toimimaan hevosten ja ponien kanssa turvallisesti, samalla harjoittelemalla tärkeitä kaveritaitoja ja ryhmässä toimimista. Tutustumme teoriassa ja käytännössä hevostaitoihin ja tulet oppimaan taluttamista, harjausta, hevosten varusteita ja varustamista sekä sitä, mitä ponit ja hevoset meille toiminnallaan kertovat. 

Miksi valita Heppaleiri?

Heppaleiri on suunnattu sinulle, joka nautit puuhastella hevosten ja ponien kanssa kaikenlaista mukavaa, oppia lisää hevosista ja hevosten maailmasta. Haluat luoda vahvan siteen hevosiin ja nauttia yhdessä olosta ystävien kanssa. Heppaleirillä pääset kokemaan ikimuistoisen hevosseikkailun ympäröivän luonnon helmassa.

Leiri sisältää:

 • Hevostaitojen harjoittelua ja ohjattua ratsastusta tai maastakäsittelyä
 • Mielenkiintoista toiveiden mukaista teoriaopetusta
 • Hevosaiheisia pelejä ja leikkejä
 • Herkullista kotiruokaa sisältäen aamu- ja iltapalan, lounaan ja välipalan
 • Oheisohjelmaa
 • Elämyksiä ja iloa!

Mitä me tarjoamme?

Kotoisa ilmapiiri: Leirimme tarjoaa kodikkaan, iloisen ja ystävällisen ilmapiirin, jossa jokainen osallistuja tuntee olonsa tervetulleeksi.

Turvallinen ympäristö: Tarjoamme turvallisen ja kannustavan ympäristön, jossa jokainen voi oppia omassa tahdissaan.

Hymy ja hyvämieli: Tavoitteenamme on luoda positiivisia kokemuksia ja hymyjä jokaisen leiriläisen kasvoille. 

Unohtumattomia kokemuksia: Lupaamme unohtumattomia hetkiä hevosten ja uusien ystävien parissa. 

Heppaleirille voit aina halutessasi osallistua myös päiväleiriläisenä.

Ikimuistoinen hevoskesä odottaa sinua!

Yleisleiri I, II, III ja IV - monipuolinen hevoskesä


Haluatko kokea kesän täynnä iloa, ystävyyttä ja monipuolista hevosohjelmaa? Tule mukaan yleisleireillemme, jotka on suunniteltu kouluikäisille vähintään HUMMA D -tasoisille hevosystäville. Ratsastuksen taitotasoihin voit tutustua lisää tästä.

Ajankohta: 

YLEISLEIRI I 30.6-3.7.2024 sunnuntai-keskiviikko (4vrk) 395€

Saapuminen leirille tapahtuu sunnuntaina klo 15 ja leirin virallinen ohjelma päättyy keskiviikkona klo 17.

YLEISLEIRI II (este) 21.-23.7.2024 sunnuntai-tiistai (3vrk) 295€

Saapuminen leirille tapahtuu sunnuntaina klo 10 ja leirin virallinen ohjelma päättyy tiistaina klo 17.

YLEISLEIRI III 12.-14.7.2024 perjantai-sunnuntai (3vrk) 295€

Saapuminen leirille tapahtuu perjantaina klo 10 ja leirin virallinen ohjelma päättyy sunnuntaina klo 17.

YLEISLEIRI IV 26.-28.7.2024 perjantai-sunnuntai (3vrk) 295€

Saapuminen leirille tapahtuu perjantaina klo 10 ja leirin virallinen ohjelma päättyy sunnuntaina klo 17.

Mitä on odotettavissa?

Yleisleirillä pääset monipuolisesti mukaan hevosten ja ratsastuksen maailmaan. Kaikilla leireillä on luvassa koulu- ja esteratsastusta, maastoratsastusta, hevosten hoitoa, tallin askareita ja jännittäviä seikkailuja uusien ystävien kera! Estepainotteisella yleisleirillä keskitymme enemmän esteratsastuksen maailmaan. Leirien ohjelmassa huomioidaan aina leiriläisten tavoitteet ja toiveet.

Miksi valita yleisleiri I, II (este) tai III?

Jokainen päivä on erilainen ja tarjoaa mahdollisuuden kokea uusia asioita. Opit hevosten päivittäisistä rutiineista, hoitamisesta ja tallielämästä. Löydät haasteita ja iloa ratsastuksen parissa kaikissa ratsastuksen lajeissa.

Leiri sisältää:

 • YLEIS I -leirillä ratsastat pienryhmissä yksilöllisessä opetuksessa 7 x 60min
 • YLEIS II, III ja IV -leirillä ratsastat pienryhmissä yksilöllisessä opetuksessa 5 x 60min
 • Mielenkiintoista teoriaopetusta sekä tärkeiden hevostaitojen opettelua.
 • Majoituksen Kuparihumman Tilan päärakennuksessa 2-4 hengen huoneissa
 • Herkullista kotiruokaa sisältäen aamu- ja iltapalan, lounas sekä päivällinen
 • Oheisohjelmaa ja leirikisat
 • Elämyksiä ja iloa hyvässä seurassa!

Mitä me tarjoamme?

Positiivinen ilmapiiri: Leirimme tarjoaa innostavan ja kannustavan ympäristön, joka rohkaisee jokaista osallistujaa nauttimaan ratsastuksesta, hevosista ja kesästä.

Monipuolisen ohjelman: Tarjoamme monipuolisen leiriohjelman, joka sopii monen ikäisille ja -tasoisille ratsastuksen ystäville.

Unohtumattomia kokemuksia: Lupaamme unohtumattomia hetkiä hevosten ja uusien ystävien parissa. 

Leireillemme voi osallistua myös oman hevosen tai ponin kanssa. Tiedustele lisää joko info@kuparihumma.fi tai 044 722 67 03.

Esteleiri - yhteistyöllä yli esteiden


Tervetuloa kokemaan adrenaliinin sykettä ja jännitystä esteratsastuksen parissa. Esteleiri on suunniteltu pääosin HUMMA C -tasoisille ja siitä kokeneimmille ratsastajille, jotka haluavat kehittää taitojaan  esteratsastuksessa. Ratsastuksen taitotasoihin voit tutustua tarkemmin tästä.

Ajankohta: 

7.-10.7.2024 sunnuntai-keskiviikko (4vrk) 415€

Saapuminen leirille tapahtuu sunnuntaina klo 15 ja leirin virallinen ohjelma päättyy keskiviikkona klo 17.

Mitä on odotettavissa?

Pääset päivittäin harjoittelemaan esteratsastukseen painottuvilla ratsastustunneilla, saat käsityksen hevosten hyvinvoinnista ja ymmärrät, miten huolehditaan estehevosesta. Leirin lopullinen sisältö rakentuu osallistujien tavoitteiden ja taitotason mukaisesti.

Miksi valita esteleiri?

Leiri tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden hioa esteratsastustaitojasi, monipuoliset harjoitukset auttavat kehittämään tasapainoa, esteistuntaa sekä ymmärtämään hevosten liikettä ja esteratsastuksentekniikkaa syvemmin. Saat yksilöllistä ohjausta ja mahdollisuuden kasvaa ratsastajana. Pääset kokeilemaan esteradan ratsastusta, harjoittelemaan kilpailutilannetta ja voittamaan itsesi. 

Leiri sisältää:

 • Ratsastusta pienryhmissä yksilöllisessä opetuksessa 7 x 60min.
 • Mielenkiintoista teoriaopetusta sekä hevosten hyvinvoinnista huolehtimista.
 • Majoituksen Kuparihumman Tilan päärakennuksessa 2-4 hengen huoneissa
 • Herkullista kotiruokaa sisältäen aamu- ja iltapalan, lounas sekä päivällinen
 • Oheisohjelmaa ja harjoituskilpailut
 • Elämyksiä ja iloa hyvässä seurassa!

Mitä me tarjoamme?

Esteratsastuksen iloa: Leirimme tarjoaa aktiivisen kokonaisuuden, jossa pääset syventämään taitojasi, kokemaan unohtumattomia hetkiä esteratsastuksen parissa ja jakamaan intohimosi hevosia kohtaan muiden samanhenkisten ratsastajien kanssa.

Positiivinen ilmapiiri: Leirimme tarjoaa innostavan ja kannustavan ympäristön, joka rohkaisee jokaista osallistujaa nauttimaan hevosista ja kesästä.

Leireillemme voi osallistua myös oman hevosen tai ponin kanssa. Tiedustele lisää joko info@kuparihumma.fi tai 044 722 67 03.

Ystävyyttä, ratsastusta ja iloa!

Erityinen Hummaleiri - hevosten ihmeitä


Tervetuloa Erityinen humma-leirille, jossa jokainen osallistuja on erityinen ja jokainen päivä on täynnä ihmeitä hevosten parissa! Olemme luoneet erityisesti räätälöidyn leirin tarjotaksemme turvallisen, kannustavan ja ikimuistoisen kokemuksen kaikille osallistujille. Erityinen humma -leiri on suunnattu erityistä tukea tai rohkaisua tarvitseville lapsille, jotka ovat kiinnostuneita hevos- tai ratsastusharrastuksesta. Tule mukaan ja koe sydämellinen leiri täynnä hevosrakkautta!

Ajankohta: 

18.-19.7.2024 torstai-perjantai (2vrk) 255

Saapuminen leirille tapahtuu torstaina klo 10 ja leirin virallinen ohjelma päättyy perjantaina klo 17. Mahdollisuus osallistua myös päiväleiriläisenä.

Mitä on odotettavissa?

Erityinen Humma -leirillä jokainen osallistuja on ainutlaatuinen, ja ohjaajamme tarjoavat yksilöllistä tukea ja ohjausta vastaamaan jokaisen tarpeita ja taitotasoa. Toiminta pitää sisällään monenlaista hevosiin liittyvää, rauhallisessa rytmissä ryhmän ja lasten yksilöllisten valmiuksien mukaisesti. Painotamme luovuutta ja itseilmaisua erilaisin hevosaiheisin projektein ja askarteluin. Vahvistamme luontoyhteyttä tutustumalla luontoon ja hevosiin luoden vahvan yhteyden ympäröivään maailmaan.

Miksi valita Erityinen Humma -leiri?

Leiri tarjoaa turvallisen ja lämminhenkisen ympäristön, jossa jokainen voi kukoistaa sekä kokea monia ilon hetkiä ja unohtumattomia kokemuksia hevosten kanssa. Harjoittelemme hevostaitoja ja samalla kehitämme tärkeitä sosiaalisia taitoja sekä oman toiminnan ohjausta yhteisen tekemisen kautta. Jokainen lapsi otetaan vastaan yksilönä, omine vahvuuksineen ja kaikki huomioidaan toiminnassa tasavertaisesti. 

Leiri sisältää:

 • Ohjattua hevosaiheista toimintaa
 • Hevosaiheisia pelejä ja leikkejä
 • Majoituksen Kuparihumman Tilan päärakennuksessa 2-4 hengen huoneissa
 • Herkullista kotiruokaa sisältäen aamu- ja iltapalan, lounas sekä päivällinen
 • Elämyksiä ja iloa hyvässä seurassa!

Mitä me tarjoamme?

Ystävällinen yhteisö: Luomme leirillämme ystävällisen ja hyväksyvän yhteisön, jossa jokainen osallistuja voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja hyväksytyksi. 

Ammattitaitoinen ohjaus: Kouluttautuneet ohjaajamme tarjoavat monipuolista hevosaiheista toimintaa, jossa yksilölliset ominaisuutesi tulevat turvallisesti huomioiduksi.

Hymy ja hyvämieli: Tavoitteenamme on luoda positiivisia kokemuksia ja hymyjä jokaisen leiriläisen kasvoille. 

Lisätietoja

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä leirin sisällöstä, aikatauluista tai leirin soveltuvuudesta voit ottaa yhteyttä Karoliinaan joko karoliina@kuparihumma.fi tai 044 746 5463  (myös WA). 

Erityinen kesä kutsuu sinua!

Aikuinen & Lapsileiri - hyvinvointia ja hevosia


Oletko haaveillut yhteisestä, kiireettömästä ja lempeästä ajasta läheisesi kanssa? Haluaisitko oppia lisää lapsen/nuoren harrastuksesta ja kokea syvempää yhteyttä? Yhdistääkö teitä yksi asia, hevonen?

Aikuinen & lapsileirimme on suunniteltu tarjoamaan hyvinvointia ja unohtumattomia hetkiä läheisen kanssa yhdessä. Osallistuminen ei vaadi aiempaa ratsastus- tai hevostenkäsittely kokemusta, ohjelma suunnitellaan teidän toiveidenne pohjalta.

Ajankohta: 

30.-31.7.2024 tiistai-keskiviikko (2vrk) 350 (hinta sisältää osallistumisen kahdelle)

Saapuminen leirille tapahtuu tiistaina klo 10 ja leirin virallinen ohjelma päättyy keskiviikko klo 18. 

Mitä on odotettavissa?

Aikuinen & lapsileiri on erityisesti yhteistä aikaa, yhdessä tekemistä ja oppimista. Tulette vahvistamaan yhteyttä toisiinne hevosten kautta. Leirillä pääsette kokemaan ohjatusti elämyksiä, oppimaan hevosista ja hyvinvoinnista. Rentoudu kauniissa ympäristössämme, hengitä syvään ja anna hevosten rauhoittavan vaikutuksen täyttää mielesi ja kehosi positiivisella energialla.

Miksi valita Aikuinen & lapsi -leiri?

Leiri on teille yhteinen mahdollisuus tutustua hevosharrastukseen ja hevosten maailmaan. Pääsette tutustumaan metsäpolkuihin ja saatte tilaisuuden unohtaa arjen kiireet, luoda vahvan yhteyden luontoon yhdessä  sekä kokea eläinten voimauttavan kokemuksen. 

Osallistujien taitotasosta riippuen voimme ratsastaa perinteisesti este- ja kouluratsastusta, leikkiä ja pelata hevosten kanssa tai keskittyä opettelemaan hevosten maastakäsittelyä, hevosten tulkintaa tai rentoutua hevosten kanssa ilman selkään menoa.

Leiri sisältää:

 • Ohjattua hevosaiheista toimintaa 4 x 60 min.
 • Tunneyhteyden vahvistamista
 • Majoituksen Kuparihumman Tilan päärakennuksessa 2-4 hengen huoneissa
 • Herkullista kotiruokaa sisältäen aamu- ja iltapalan, lounas sekä päivällinen
 • Rantasaunan ja uintimahdollisuuden
 • Hyvinvointia, elämyksiä ja iloa hyvässä seurassa!

Mitä me tarjoamme?

Yhdessäolon ilon ja unohtumattomia hetkiä: Ole valmis nauttimaan ilosta ja yhdessäolosta hevosten ympäröimänä. Tämä leiri tarjoaa teille tilaisuuden syventää suhdettanne ja luoda pysyviä muistoja!

Yhteiset seikkailut ratsastuksen parissa: Kokekaa yhdessä ensimmäiset ratsastuksen askeleet tai syventäkää jo olemassa olevia taitoja. Kokeneet ohjaajamme tukevat teitä, oli kokemus ratsastuksesta pieni tai suuri!

Hyvinvointi läsnä jokaisessa hetkessä: Panostamme hyvinvointiin ja rentoutumiseen kokonaisuutena. 

Leireillemme voi osallistua myös oman/vuokrahevosen tai ponin kanssa. Tiedustele lisää joko info@kuparihumma.fi tai 044 722 67 03.

Odotamme innolla, että sinä olet mukana!

Leirille ilmoittautuminen


Varaa paikkasi ajoissa, täytämme leirit ilmoittautumisjärjestyksessä.  

Olemme sinuun yhteydessä lomakkeen lähettämisen jälkeen. 

Ratsastuksen taitotasoihin voit tutustua tästä.

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä leirien sisällöstä, aikatauluista tai leirin soveltuvuudesta ota ensin yhteyttä Emiliaan joko emilia@kuparihumma.fi tai 044 722 6703 (myös WA). 

Yleistä infoa leirien majoituksesta, saapumisesta ja varauksesta löydät tästä.

Avustamme ilo mielin kaikissa leireihin liittyvissä asioissa.

OTA YHTEYTTÄ

KUPARIHUMMA OY 

Hakolahdenniementie 1,
82590 Närsäkkälä
3321866-3
Tietosuojaseloste