RATSASTAJAN 
INFO

Täältä löydät käytännön lisätietoja siitä miten meillä on tapana toimia ja mitä on hyvä ottaa huomioon, kun ratsastat Kuparihummassa.

Mitä huomioida?


Turvallisuus on meille tärkeää, joten käytämme aina ratsastaessa hyväksyttyä turvakypärää, mikäli sinulla ei vielä ole omaa voit lainata kypärän tallilta. Suosittelemme myös turvaliivin käyttöä. Ratsastukseen soveltuvat parhaiten kengät, joissa on kanta, ettei jalka pääse luiskahtamaan jalustimessa ja kengissä olisi hyvä olla tukeva varsin suojaamaan nilkkaa. Ratsastushousuiksi parhaat ovat pitävää materiaalia olevat. Käsineet ovat tarpeen hiertymien ehkäisemiseksi. Pukeutumisessa on huomioitava myös sääolosuhteet, koska ratsastamme ulko-olosuhteissa.

Tulethan ratsastustunnillesi vähintään 5 min ennen, jotta ehdit valmistautua ja sovittaa itsellesi soveltuvat varusteet. Mikäli haluat osallistua hevosen/ponin varustamiseen, voit saapua 15-30min ennen ratsastustuntisi alkua. Joskus hevoset ovat jo edellisellä tunnilla tai valmiiksi varustettuna odottamassa. Ratsastustunnin jälkeen voit halutessasi osallistua hevosen varusteista riisumiseen, mikäli hevonen ei jatka seuraavalle tunnille.

Mikäli vierailet muillakin talleilla, on ensiarvoisen tärkeää hevosten tartuntatautien ehkäisemiseksi, että pidät varusteesi tallikohtaisina tai peset, puhdistat tai desinfioit ne aina ennen toiselle tallille menoa. Hevoset ja me kiitämme huomaavaisuudestasi!

Tallin etiketti


Tallin etiketti sisältää toiminnassa tarvittavia ohjeistuksia ja sääntöjä, joilla turvataan asiakkaiden ja hevosten turvallisuus sekä viihtyvyys.

  1. Tervehdithän toisia ja olet ystävällinen
  2. Toimithan tallissa aina rauhallisesti ja asiallisesti
  3. Kunnioitathan hevosten kotia, vältät juoksemista tai huutamista, hevoset kaipaavat toisinaan rauhaa
  4. Hevosia saa ruokkia vain tallin henkilökunta
  5. Hevosten karsinoihin tai tarhoihin saa mennä vain henkilökunnan luvalla
  6. Pidetään hevoset vetosolmulla kytkettyinä hoitotilanteissa
  7. Huolehditaan omat ja hevosten tavarat aina paikoilleen ja pidetään talli siistinä
  8. Kysythän aina ohjeistusta tai neuvoa tallin henkilökunnalta, mikäli et tiedä tai ole varma jostain asiasta!

Hevoset ovat herkkiä aistimaan meidän ihmisten tunteita ja tunnetiloja, joten kerrothan rohkeasti, jos sinua jännittää tai pelottaa jokin asia. Meillä kaikki tunteet ovat sallittuja ja erityisen tärkeitä. Jokainen saa olla oma itsensä.

Ratsastustuntien valokuvaus ja videoiminen on sallittua kuvaamisen eettisten sääntöjen ja turvallisuuden puitteissa. Ratsastuskentällä saat kuvata omaan käyttöön, mutta muistathan valokuvauksen sekä videokuvauksen yleiset lupakäytännöt. Jos valokuvissa tai videolla näkyy muita ratsastajia/ihmisiä on pyydättävä aina lupa kuvaukseen/julkaisuun. Tallissa ja hevosen käsittelytilanteissa toivomme, ettei kännyköitä käytettäisi. Noudatathan aina hyvää ja kohteliasta some-etikettiä. Meistä on mukava, jos julkaiset kivoja ja edustuksellisia kuvia!

Huomioithan, että hevosten tai ponien kanssa toimimiseen liittyy aina riskejä ja mahdollisuus loukkaantumiseen. Mitä paremmin me ihmiset opimme tuntemaan hevoset ja hevosten lajityypillistä käyttäytymistä, sitä turvallisemmaksi toiminta hevosten kanssa tulee. Haluamme kuitenkin, että tiedostat mahdolliset vaarat, kuten tasapainon menetys ratsailla, putoaminen, hevonen astuu vahingossa varpaille tmv. Pyrimme aina ennaltaehkäisemään vahinkoja, mutta on muistettava, että hevoset ovat pakoeläimiä ja voivat joskus toimia vaistojensa varassa yllättävissä tilanteissa.

Kuparihumma Oy:llä on voimassa oleva vastuuvakuutus, jonka korvauspiiriin asiakkaiden vahingot eivät valitettavasti kuulu. Suosittelemme ratsastajille voimassa olevaa ja ratsastuksen kattavaa tapaturmavakuutus omasta takaa. Kuparihumma Oy:n turvallisuustyöskentely seuraa lajiliittojen ja yleisesti hyväksyttyjen toimintatapojen suosituksia.

Maksutavat

Meillä voit maksaa ratsastustuntisi käteismaksuna, korttimaksuna, lahjakortilla tai sarjakortit laskutamme.

Peruutusehdot

Ratsastustuntisi voit peruuttaa tai siirtää veloituksetta 24h ennen varattua aikaa. Myöhemmin perutuista veloitamme 50% hinnasta. Äkilliset sairastapaukset poislukien. 

Varaa aika ratsastustunnille

Ajankohtaista


Viimeiset leiripaikat nyt ystäväkamppiksella. Varaa leiripaikka yhdessä ystävän kanssa niin saatte -10% alennuksen, molemmille -5% leirihinnasta! Etu voimassa toukokuun loppuun saakka.

Järjestämme lauantaina 11.5.2024 klo 12-15 avointen ovien päivän Kuparihumman Tilalla! Tule viettämään päivää kanssamme ja nauttimaan monipuolisista hevosaiheisista aktiviteeteista.

Suurin osa lasten ja nuorten kanssa työskentelevistä varmasti jakaa kanssani seuraavan ajatuksen, jota voi myös huoleksi kutsua. Viimeisten viiden vuoden aikana on tapahtunut muutos, johon on pikaisesti reagoitava: lasten ja nuorten hyvinvointi on heikentynyt.

OTA YHTEYTTÄ

KUPARIHUMMA OY 

Hakolahdenniementie 1,
82590 Närsäkkälä
3321866-3
Tietosuojaseloste